Hoe maak ik mijn smartphone schoon?

De vingerafdrukken op uw scherm zijn wel te zien. Wist u dat de smartphone ook onzichtbaar vuil bevat? Een Universteit in Londen deed onderzoek bij 390 smartphones. En de resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven…

Viezigheid op uw smartphone?

Mogelijk E. Coli, ook wel bekend als de poep-bacterie. Uit onderzoek is gebleken dat 16% van de mobiele telefoons de sporen vertoonde van de gevaarlijke E. Coli bacterie. Dat komt vooral doordat mensen hun handen vergeten te wassen na een wc bezoek.

De bacterie kan uren overleven, zeker onder warme omstandigheden, zoals bij een warm lcd scherm.

Hoe maak ik mijn smartphone schoon?

Nu is er geen man over boord, het schoonmaken van de smartphone is eenvoudig met de juiste middelen. Zorg er wel voor dat u regelmatig (eens per week) de smartphone schoonmaakt, zodat de bacteriën en andere vuiligheid geen kans krijgen.

Hoe ga je te werk?

1. Verwijder het stof en andere vuiligheid, zo kunnen er geen krassen komen bij het reinigen

2. Reinigen met microfiberdoekjes en reinigingsmiddelen, het scherm en de behuizing kun je het beste met wrijfalcohol of met een antibacteriële spray schoonmaken.

Vergeet niet om de batterijpoort schoon te maken

In de batterijpoort komt vaak stof en vuiligheid vast te zitten. Hierdoor werkt het opladen niet goed of helemaal niet meer. Door te blazen kun je het soms oplossen. Werkt dit niet? Kom dan bij ons langs, dan doen wij dat voor u als service.