Je mobiel en het coronavirus

Is het coronavirus via de telefoon overdraagbaar? We weten allemaal dat we onze handen netjes moeten wassen, maar vergeten we onze telefoon niet? Wat zijn de do’s en don’ts bij het schoonmaken van je telefoon? Het advies van de RIVM zullen we hier in de antwoorden meenemen.

Tip 1 tegen het coronavirus 

Om het COVID-19-virus op de eerste plaats tegen te gaan is de persoonlijke hygiene. Was je handen, was je handen en nies in je elleboog wordt geadviseerd door het RIVM. 80% van de veelvoorkomende infecties wordt uitgewisseld via handen. Als je na het handenschudden je telefoon vast pakt, dan komen de virussen op je mobiele telefoon terecht. Waarna de virussen weer dicht bij het gezicht komen als je belt.  De infectiedeskundige van het RIVM adviseert om regelmatig je telefoon schoon te maken. Dit kan vrij eenvoudig en zal hieronder worden uitgelegd.

Tip 2  Telefoon schoonmaken na gebruik van WC

Bij het gebruik van mobiele telefoon op het toilet of na het bezoek kunnen er bacteriën en viezigheid worden aangetroffen. Mogelijk E. Coli, ook wel bekend als de poep-bacterie. Uit onderzoek is gebleken dat 16% van de mobiele telefoons de sporen vertoonde van de gevaarlijke E. Coli bacterie. Dat komt vooral doordat mensen hun handen vergeten te wassen na een wc bezoek. Als de telefoon een bron van virussen en viezigheid wordt zullen andere virussen, zoals het Coronavirus zich beter hechten. De poepbacterie kan uren overleven, zeker onder warme omstandigheden, zoals bij een warm lcd scherm.

Het schoonmaken van de telefoon verkleint het risico op besmetting.

Hoe maak ik mijn smartphone schoon?

Nu is er geen man over boord, het schoonmaken van de smartphone is eenvoudig met de juiste middelen. Zorg er wel voor dat u regelmatig (eens per dag vanwege Corona, normaal is het advies wekelijks) de smartphone schoonmaakt, zodat de bacteriën en andere vuiligheid geen kans krijgen.

Hoe ga je te werk?

1. Verwijder het stof en andere vuiligheid, zo kunnen er geen krassen komen bij het reinigen.

2. Reinig met microfiberdoekjes en bepaalde reinigingsmiddelen, het scherm en de behuizing kun je het beste met wrijfalcohol of met een antibacteriële spray schoonmaken. Pas op met glassex, make-upremover of ontsmettingsmiddelen. Van agressieve schoonmaakmiddelen kan de laag op sommige schermen beschadigd raken. Het gebruik van handgels wordt ook afgeraden, vanwege de vette bestanddelen waar virussen graag aan hechten. Mocht je geen spray of iets dergelijks hebben kun je het scherm licht vochtig maken voor een beter resultaat.

Met alleen een microfiberdoekje reinig je al voldoende aldus de infectiedeskundige meneer Molenaar van het RIVM. We hoeven het niet te gaan overdrijven, je telefoon constant te desinfecteren heeft geen zin.

Vergeet niet om de batterijpoort schoon te maken

In de batterijpoort komt vaak stof en vuiligheid vast te zitten. Hierdoor werkt het opladen niet goed of helemaal niet meer. Door te blazen kun je het soms oplossen. Werkt dit niet? Kun je een borsteltje gebruiken of een pincet. Luchtdruk wordt afgeraden. Mocht het niet lukken, kunnen wij dit altijd voor je oplossen. Geen gedoe, gewoon service.

Hoe gaan wij te werk inzake COVID-19

Vanwege het coronavirus nemen wij extra voorzorgsmaatregelen met het in behandeling nemen van je toestel.

Wij staan uiteraard nog wel klaar voor reparaties, inruil, verkoop en adviezen, maar verzoeken mensen met hoest/verkoudheidsklachten niet naar onze winkel toe te komen. Dit om de gezondheid en veiligheid van ons personeel te waarborgen.

Toestellen worden voordat wij er naar kijken grondig schoongemaakt. En ons personeel zal zoveel mogelijk handschoenen dragen en hun handen wassen. We hopen met deze maatregelen nog steeds service op maat te kunnen bieden. En wensen iedereen heel veel sterkte en succes in onze gezamenlijke strijd tegen dit virus.