Data recovery – Gegevens herstellen

Data recovery is het proces van het herstellen van verloren, verwijderde, beschadigde of ontoegankelijke gegevens van verschillende opslagapparaten zoals harde schijven, solid-state drives, USB-sticks en geheugenkaarten. Dit proces kan worden uitgevoerd door onze ervaren technici en partners die gebruik maken van speciale software, hardware en technieken om de gegevens te herstellen.

Per ongeluk gegevens verwijderd

Er zijn verschillende situaties waarin data recovery interessant kan zijn. Ten eerste kan het gebeuren dat je per ongeluk belangrijke gegevens verwijdert, zoals foto’s, video’s, documenten en andere bestanden. In dit geval kan data recovery helpen om deze gegevens terug te halen.

Computer gecrasht

Wanneer je computer crasht en je geen toegang meer hebt tot je gegevens. Dit kan gebeuren als gevolg van een hardwarestoring, een softwarefout of een virusaanval. Data recovery kan dan helpen om de verloren gegevens te herstellen en op te slaan op een ander opslagapparaat.

Harde schijf beschadigd

Wanneer je harde schijf niet meer werkt. Dit kan gebeuren als gevolg van fysieke schade aan de schijf, zoals krassen, deuken of brand. In dit geval kan data recovery worden gebruikt om de gegevens van de beschadigde schijf te herstellen en op te slaan op een ander opslagapparaat.

Wat zijn de kosten van data recovery?

De kosten van data recovery kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het probleem en het type opslagapparaat. In de meeste gevallen brengen we onderzoekskosten van €39 in rekening, deze komen te vervallen op het moment dat we de data kunnen herstellen.

Zodra het voor ons mogelijk is om de gegevens te herstellen, zullen wij een vergoeding in rekening brengen op basis van de hoeveelheid gegevens die hersteld moeten worden. Deze vergoeding varieert, afhankelijk van de omvang van de gegevens, als volgt:

  • Tot 128GB: €179
  • Tot 256GB: €249
  • Tot 512GB: €399
  • Tot 1 TB: €499

Als het niet mogelijk is om de data te herstellen, maar deze data is van cruciaal belang, dan kunnen we ervoor kiezen om het over te dragen aan een partner die een poging kan doen om de gegevens te herstellen. Houd er echter rekening mee dat dit aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen, die kunnen oplopen tot honderden euro’s.

In 70% van de gevallen wordt de data hersteld

Over het algemeen is data recovery een nuttige service voor mensen die belangrijke gegevens hebben verloren als gevolg van een ongeluk, een storing of een beschadigd opslagapparaat. Hoewel het geen garantie is dat alle gegevens kunnen worden hersteld, beloven de meeste data recovery-bedrijven dat ze minstens 70% van de verloren gegevens kunnen herstellen.

Wacht niet langer en maak een afspraak

Bel  0299 – 397149 Maak een afspraak en word direct geholpen