De batterij van je iPhone: wanneer te vervangen?

In een tijdperk waarin onze levens steeds meer verweven raken met onze smartphones, is het behoud van een goede batterijconditie cruciaal voor een naadloze gebruikerservaring. Met name voor iPhone-gebruikers kan het een uitdaging zijn om te bepalen wanneer precies het juiste moment is om de batterij te vervangen. Hier duiken we in de details van wanneer je moet overwegen om de batterij van je geliefde iPhone te vervangen.

Volgens experts is een goed uitgangspunt om te overwegen om je iPhone-batterij te vervangen wanneer deze rond de 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft bereikt. Dit percentage kan worden bepaald door de instellingen van je iPhone te bekijken. Maar wat als je iPhone kuren begint te vertonen en de batterijconditie niet langer voldoende is voor je dagelijkse behoeften?

Hoe kun je zien wanneer het tijd wordt om je batterij te vervangen?

 • Kijk naar de instellingen van je iPhone onder “Batterij” en dan “Batterijconditie”. Als de capaciteit rond de 80% ligt, is het tijd om te overwegen de batterij te vervangen.

Zie je een melding voor onderhoud staan? Moet je deze zeker vervangen, ook uit veiligheidsoverwegingen. Als je de conditie niet kunt uitlezen op je iPhone, kun je Coconut Battery gebruiken op een Mac of 3uTools op Windows om de status te controleren of kom langs in onze winkel dan lezen wij het uit.

Waarom zou je je batterij laten vervangen?

  • Verbeterde levensduur van de de smartphone: Geniet weer van langere periodes zonder opladen dankzij een nieuwe batterij.
  • Snellere prestaties: Voorkom trage prestaties en crashes door je versleten batterij te vervangen.
  • Veiligheid en betrouwbaarheid: Minimaliseer risico’s op oververhitting en zwelling, en verbeter de algehele veiligheid van je smartphone.

Welke iPhones zijn nog interessant om de batterij van te vervangen?

 • iPhone XS t/m iPhone 14  zijn zeker nog interessant om de batterij van te vervangen.
 • iPhone X: Hoewel dit model al wat ouder is, heeft het nog steeds een krachtige A11 Bionic-chip en een prachtig OLED-scherm, waardoor het een goede kandidaat kan zijn voor een batterijvervanging als de prestaties afnemen.
 • iPhone SE (eerste generatie): Omdat dit model de krachtige A9-chip heeft en een compact ontwerp, kan het voor sommige gebruikers nog steeds een aantrekkelijke optie zijn na een batterijvervanging.
 • iPhone 6 t/m iPhone 8 Plus: Als je de iPhone 6, 7 of 8 echter nog steeds goed vindt werken voor jouw behoeften en je geen problemen hebt met het ontbreken van software-updates, kan het vervangen van de batterij nog steeds de moeite waard zijn. Het kan de levensduur van het apparaat verlengen en zorgen voor betere prestaties gedurende de tijd dat je het blijft gebruiken. Het is echter belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over wat je nog van het apparaat kunt verwachten, vooral gezien het gebrek aan software-ondersteuning van Apple.

Voor Android-gebruikers

Android-telefoons hebben geen ingebouwde batterijconditiecontrole, maar let op tekenen zoals verminderde batterijduur of onverwachte uitval.

Mis deze kans niet om je smartphone-ervaring te vernieuwen en je apparaat een boost te geven met een nieuwe batterij!

🔋 €20 korting actie geldig  t/m 29 februari

Ga naar uw smartphone

Afspraak maken